Mirin Dajo

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Mirin Dajo var pseudonymet for den nederlandske fakir Arnold Gerrit Henskes (6. august 1912 - 26. maj 1948).[1] Arnold ønskede dog ikke at blive kaldt fakir.

Han blev kendt for sine dramatiske måder, hvorpå han gennemhullede sin krop med alle mulige objekter tilsyneladende uden at påføre sig skade, en evne der også forbløffende datidens læger.[1] Ud over at stikke sværd gennem kroppen m.v. spiste Dajo også glas og barberblade.

Dajo mente selv, at han var usårlig og at en højere kraft brugte hans usårlighed til at vise, at der var noget andet "derude".

Han døde, da han i 1948 spiste en stor nål efter at "stemmer" havde instrueret ham om dette. Nålen blev opereret ud, og Dajo blev umiddelbart herefter udskrevet af hospitalet efter eget ønske. Han døde 10 dage efter udskrivelsen tilsyneladende som følge af indre blødninger.[1]

Mirin Dajo var esperantist og havde valgt sit scenenavn efter ordet "mirindaĵo", der på esperanto, betyder "(et) under". Dajo anså esperanto som et middel til at forene menneskeheden, hvilket var Dajos primære mål.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

NederlandskSpire
Denne biografi om en nederlænder er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Person