Molio – Byggeriets Videnscenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Molios hovedsæde i Herlev

Molio - Byggeriets videnscenter er resultatet af en sammenlægning af Foreningen bips og Byggecentrum i foråret 2016.

Molio er en selvejende, non-profit organisation, som er uafhængig af særinteresser. Navnet ”Molio” kommer fra det latinske Molior, som betyder "bygge", "opføre" eller "konstruere".

Molios formål er at bidrage til at styrke virksomhedernes konkurrenceevne inden for byggeri, anlæg og drift ved at levere services, produkter og værktøjer, der fremmer udvikling, digitalisering og effektivisering – fx efteruddannelse, bøger, standarder og informationsstrukturer.

Derudover ejer Molio HUSET Middelfart, som er et kursuscenter.

buildingSMART[redigér | redigér wikikode]

buildingSMART er et internationalt samarbejde om bl.a. udvikling og anvendelse af åbne standarder for BIM (Building Information Modelling). Molio står for buildingSMART-netværket i Danmark. Det betyder, at Molio udgør den danske del af det nordiske buildingSMART chapter, der består af Danmark, Sverige og Finland, og som koordinerer buildingSMART aktiviteter i Danmark.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]