Mooncartest

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

En mooncartest er en test, der kan benyttes til at teste holdbarheden af en daginstitutions facade[1].

Testen blev opfundet af Køge Kommune i forbindelse med opførelsen af en ny daginstitution, som en måde for kommunen at sikre sig, at facaden kunne holde[2].

Testen udføres således, at børn i en daginstitution kører direkte ind i en bygnings facade i en mooncar – heraf navnet mooncartest. Formålet er at teste om facaden på bygningen kan holde til den daglige slitage, der forekommer naturligt i institutioner som børnehaver, SFO’er og skoler[3].

Mooncartesten og resultatet bruges af bygherre til at vælge de byggematerialer, som bedst kan holde til daglig leg og slitage. Dette kan betyde langt færre vedligeholdelsesomkostninger for den pågældende institution[4].

I en mooncartest er det en god ide at teste flere potentielle byggematerialer for at sikre det bedste grundlag for valget af facadebeklædning til det pågældende byggeri. 

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ http://www.licitationen.dk/article/view/281658/alternativ_test_af_facader_til_bornehave#.V3ZVebiLQ2w. Hentet d. 1. juli 2016
  2. ^ http://byensejendom.dk/article/facadetest-med-mooncars-i-koge-18661. Hentet d. 1. juli 2016.
  3. ^ http://bygtek.dk/artikel/facader/facadetest-som-boerneleg. Hentet d. 1. juli 2016.
  4. ^ http://www.dagensbyggeri.dk/artikel/89849-her-afprover-man-facadens-holdbarhed-med-en-mooncartest. Hentet d. 1. juli 2016