Moonrise Kingdom (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Moonrise Kingdom
Instrueret af Wes Anderson
Produceret af Scott RudinWes Anderson og Steven M. Rales
Manuskript af Wes Anderson og Roman Coppola
Medvirkende Jared Gilman, Kara Hayward, Bruce WillisEdward NortonBill MurrayFrances McDormandTilda SwintonJason SchwartzmanHarvey Keitel og Bob Balaban
Fotografering Robert Yeoman
Land USA
Sprog engelsk
Links
på IMDb
på scope.dk
i DFI's filmdatabase

Moonrise Kingdom er en amerikansk romantisk dramakomedie fra 2012. Filmen er skrevet og instrueret af Wes Anderson, og har Jared Gilman og Kara Hayward i hovedrollene, samt Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton, Jason Schwartzman og Harvey Keitel i andre vigtige roller.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Filmen foregår i 1965. Den upopulære spejderdreng Sam (Jared Gilman) og ensomme Suzy (Kara Hayward) er to venneløse tolv år gamle børn, som mødes på sommerlejr og som umiddelbart finder tonen. De to bliver forelsket i hinanden og bestemmer sig for at flygte sammen og bo i skoven den pågældende sommer. I midlertid, bliver de fundet af eftersøgningsgruppen, ledet af politimester Sharp (Bruce Willis) og spejdermester Ward (Edward Norton), som begge egentlig har dyb sympati for børnene. Suzy's forældre (spillet af Bill Murray og Frances McDormand) forbyder hende at ses med Sam igen, mens Sams plejeforældre frasiger sig forældreansvaret over ham og overlader ham til de sociale tjenester. Men Sam og Suzy har ikke opgivet at se hinanden igen, og da de hører at Sam er i fare for at skulle modtage elektrochokbehandling på en børneinstitution, tager hele spejdertroppen ansvar for at hjælpe Sam og Suzy med at leve lykkeligt resten af deres dage.

Rolleliste[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]