Myspace

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Myspace logo

Myspace er en socialnetværks-hjemmeside med personprofiler, blogs, netværksgrupper, billeder, musik og videoer. MySpaces hovedsæde ligger i Santa Monica, California, USA.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Det nuværende Myspace blev færdiggjort i juli, 2003 af Tom Anderson, den nuværende præsident af CEO; Chris DeWolfe og et lille hold af programmører. I Intermix Media

I juli 2005 blev Myspace solgt til Rupert Murdochs News Corporation for 580 mio. USD. I 2011 solgte News Corporation MySpace til reklamebureauet Specific Media og popsangeren Justin Timberlake for 35 mio. USD.[1]

I januar, 2006, annonceredes det at Myspace havde planer om at en "UK-version" af Myspace, hvilket senere blev gjort. Senere er der kommet mange udgaver af MySpace, heriblandt en dansk der åbnede i 2007. Der er ligeså planer om at gøre det samme i Kina og andre lande.

Musik[redigér | rediger kildetekst]

Myspace giver musikere lov til at dele deres musik. Med hjælp fra en flash-player kan brugere der besøger kunsterens side høre sangene, men ikke downloade dem, hvis det er imod rettighederne. For mange store kunstnere er det et must at have sådan en side, da det er gratis reklame. Det er også muligt for brugerne at have andre kunstneres musik liggende på deres egen side.

Myspace Danmark[redigér | rediger kildetekst]

I 2007 åbnede den danske udgave af Myspace. I februar 2008 blev Danish Music Awards for første gang sendt på Myspace, i stedet for på DR, hvilket må betragtes som sitets højdepunkt indtil videre.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]