N.W.A

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Niggaz Wit Attitudes
NWA-Logo.png
Logo
Information
Genre Hiphop, gangsta rap
Aktive år 1986 - 1991, 1998–2002 (delvis genforening)
Pladeselskab Ruthless
Priority
Associeret med Above the Law
Bobby Jimmy and the Critters
C.I.A.
CPO
Fila Fresh Crew
H.W.A.
J. J. Fad
The D.O.C.
World Class Wreckin' Cru
Snoop Dogg
Digital Underground
2Pac
Tidligere medlemmer Arabian Prince
DJ Yella
Dr. Dre
Eazy-E
Ice Cube
MC Ren

N.W.A (Niggaz Wit Attitudes) var en amerikansk rapgruppe, som blev dannet i Compton, Californien i 1986. Gruppen var kendt for deres Gangsta rap og Old school hip hop, men blev delvist opløst i 1991, da Ice Cube valgte at forlade gruppen. De begyndte at lave musik i Eazy-E´s garage. I begyndelsen var MC Ren ikke med, men i stedet for Arabian Prince. Gruppen blev opløst i 1995, da Eazy-E Lå for døden.(September 7, 1964 – Marts 26, 1995).

Efter Eazy-E's aids-relaterede død d. 26. marts 1995, forsvandt al had i gruppen. Dr. Dre og Ice Cube ville senere fortælle om deres genevaluerede følelser til deres gamle ven i 1999's "What's The Difference" og "Chin Check," 2000's "Hello," og 2006's "Growin' Up." I 2011' musikvideoen "I Need a Doctor," blev der vist gamle billeder og videoer af N.W.A og også deres besøg til Eazy-E's gravsted i slutningen af videoen.

Ice Cube mente at han ikke fik en stor nok andel af det de tjente penge, taget i betragtning at han havde skrevet halvdelen af albummet Straight Outta Compton. [1]

Mange mener, at Ice Cube skrev næsten alle deres tekster, men i realiteten skrev alle medlemmerne musikken, men meget af det blev skrevet af The D.O.C., MC Ren og Ice Cube. Albummet Straight Outta Compton (med protestsangen Fuck tha Police) blev næsten kun skrevet af de tre nævnte musikere, men alle medlemmerne i gruppen var med i samarbejdet. [2]

Bag ryggen på Eazy-E, vil blandt andet MC Ren gendanne gruppen, men uden Eazy-E's deltagelse.

Det skete dog, først efter hans død

Ice Cube (foto fra 1987) forlod N.W.A. i 1990

Medlemmer[redigér | redigér wikikode]

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Studiealbum
EP

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

MusikgruppeSpire
Denne artikel om en amerikansk musikgruppe er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.