NASDAQ OMX

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search

NASDAQ OMX er et børshandelsselskab som opererer verden over. Selskabet driver bl.a. NASDAQ OMX København, tidligere kendt som Københavns Fondsbørs. Børsen lå før under OMX som var en svensk-finsk virksomhed som opererede inden for den finansielle sektor. Den bestod af to divisioner: OMX Exchanges og OMX Technology. OMX Exchanges ejede og drev børserne i København, Stockholm, Helsinki, Tallinn, Riga og Vilnius samt værdipapircentralerne i Estland og Letland. OMX Technology leverede løsninger og tjenesteydelser (transaktionsteknologi, processing og outsourcing)

I 2005 blev Københavns Fondsbørs en del af OMX, da det købte aktierne i Københavns Fondsbørs A/S for 1,2 mia.kr. Tidligere havde de danske banker, fondsmæglerselskaber og udstedere af værdipapirer ejet Københavns Fondsbørs.

I maj 2007 fremsatte det store amerikanske børsselskab NASDAQ OMX Group, som også ejer NASDAQ, et købstilbud på OMX på 3,7 mia. dollars. OMX er siden februar 2008 en del af NASDAQ OMX Group. Navnet skiftede herefter til NASDAQ OMX fra OMX.

Kilder / Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

ØkonomiStub
Denne artikel om økonomi er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.