Naturpark Lauenburgische Seen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Logo
Naturpark Lauenburgische Seens beliggenhed
Pinnsee
Ratzeburg

Naturpark Lauenburgische Seen blev etableret i 1961, og ligger i Kreis Herzogtum Lauenburg i den sydøstlige del af Slesvig-Holsten, ved grænsen til Mecklenburg-Vorpommern. Naturparken er præget af i det af Weichsel-istiden dannede morænelandskab Schleswig-Holsteinisches Hügelland.

Om naturparken[redigér | rediger kildetekst]

Naturpark er med et areal på 470 km² den tredjestørste Naturpark i Slesvig-Holsten med udstrakte skovområder . Naturpark Lauenburgische Seen, - der er 40 søer, grænser direkte til det mecklenburgske biosfærereservat Schaalsee og tilsammen danner de et stort beskyttet område langs den tidligere grænse mellem Vest- og Østtyskland.

De største søer i Naturparken er Ratzeburger See og Schaalsee, der er forbundet med Schaalsee-Kanal der begynder ved Salem.

I Naturparken ligger kreisens administrationsby Ratzeburg og Mölln med Hellbachtal. Gennem Naturparken går den handelsruten Alte Salzstraße fra Lüneburg til Lübeck. Naturparken grænser mod vest mellem Berkenthin og Büchen til Elbe-Lübeck-Kanal. gennem landskabet går vandreruten Naturparkweg, der forbinder fem naturparker i Slesvig-Holsten.

I naturpark går også vandskellet mellem Nordsøen og Østersøen.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Koordinater: 53°38′00″N 10°47′00″Ø / 53.6333°N 10.7833°Ø / 53.6333; 10.7833