New Small Family

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

New Small Family er navnet på et projekt hos Volkswagen Aktiengesellschaft, som følger målet om at udvikle[1] biler til mærkerne Škoda Auto, SEAT, Volkswagen og eventuelt også Audi[2]. Det drejer sig om mikrobiler, som med forskellige drivkrafte og karrosseriformer skal øge salgstallene betydeligt for at flytte Toyota fra førstepladsen over verdens største bilfabrikanter. Projektet præsenteredes i år 2007Frankfurt Motor Show og Tokyo Motor Show. Med New Small Family-byggekasserne fremstilles forskellige bilkomponenter, som dermed bliver billigere i masseproduktion. Tredørsversionerne kom på markedet i december 2011 i de respektive mærkers hjemlande; Volkswagen up! i Tyskland, Škoda Citigo i Tjekkiet og SEAT Mii i Spanien. I resten af Europa introduceredes tredørsmodellerne i april 2012. Femdørsversionerne kom på markedet i alle europæiske lande i maj 2012.

Produktionssteder[redigér | redigér wikikode]

Samtlige modeller bliver fremstillet på den tidligere Škoda-fabrik BAZ Devínska Nová Ves i Slovakiet. For at forberede fabrikken på bilprojektet investerede Volkswagen AG 308 mio. Euro[3]. For at opnå de forventede salgstal har koncernen planlagt at udvide de tidligere fabrikker i Kaluga, Rusland og Pune, Indien. Gearkasserne produceres på Škodas stamfabrik i tjekkiske Mladá Boleslav. Til udvidelse af fabrikken investerede Škoda Auto 1,5 mia. tjekkiske koruna (ca. 4,1 bio. danske kroner) og oprettede 270 yderligere stillinger[4].

Modeller[redigér | redigér wikikode]

Seriemodeller[redigér | redigér wikikode]

Bilerne er alle bygget på samme platform og adskiller sig kun lidt i designet. De forskellige mål begrunder sig i forskelligt dimensionerede skørter. Indtil videre findes der følgende grundmodeller:

Prototyper[redigér | redigér wikikode]

Indtil videre er følgende prototyper præsenteret:

Kilder[redigér | redigér wikikode]