Newton Heath

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Udsigt over Newton Heath.

Newton Heath er en forstad til Manchester, i Greater Manchester, England. Den ligger 4,5 km øst nord øst fra Manchester bymidte og har 9.883 indbyggere.[1]

Historisk har Newton Heath været en del af Lancashire, og været et landbrugsområde, men blev præget af fabrikker under den industrielle revolution. Den primære industri var forskellige typer ingeniørarbejde, selvom mange også var beskæftiget i mine og tekstilindustrien i blomstrende områder som Clayton Vale and Bradford.

Navnet Newton Heath stammer fra angelsaksisk og betyder "new by på heden". Den pågældende hede strakte sig tidligere fra Miles Platting til Failsworth og er afgrænset af bække og floder på alle fire sider - Medlock, Moston Brook, Newton Brook og Shooters Brook.

Manchester United F.C. har stærke bånd til området, da klubben blev grundlagt i Newton Heath Lancashire and Yorkshire Railway Football Club.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Newton Heath". Sustainable Regeneration in East Manchester. New East Manchester. Hentet 2008-11-01. 

Koordinater: 53°30′00″N 2°11′00″V / 53.4999°N 2.1833°V / 53.4999; -2.1833

Englands geografiSpire
Denne artikel om Englands geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi