Niles Crane

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Niles Crane spillet af David Hyde Pierce er en fiktiv person i sitcommen Frasier og er bror til hovedpersonen, Frasier Crane.

Karaktertræk[redigér | redigér wikikode]

Niles er altid ekstrem konkurrencepræget ligesom sin bror. Han er kendt for altid at pudse den stol, som han vil sætte sig på, før at han sætter sig. I 3. sæson af Frasier i episoden You Can Go Home Again, som er en alternativ genskabelse af første afsnit, kommer Frasier og Niles på et tidspunkt ind på Cafe Nervosa, Frasier sætter sig ned og Niles pudser sin stol, Frasier kigger på Niles og siger:

I remember om your fourth birthday party. Grandmother took us to the park to ride the carousel, and made all those little children wait while you wiped off your painted pony.

Hvorpå Niles svarer:

I was wearing Bermuda shorts and that saddle was slick with toddler sweat.

Kærlighedsforhold[redigér | redigér wikikode]

I Frasier følger man også Niles og hans voksende kærlighed til Daphne Moon, men ikke før i sæson 7 fortæller Niles overfor Daphne, hvordan han føler for hende. Niles brugte de første 5 sæsoner af Frasier til at tage sig sammen til at indse, at hans ægteskab med den aldrig sete Maris var en katastrofe. Men i de 5 sæsoner gav Niles hundredvis af historier om Maris, og den ene historie var mere vanvittig end den tidligere.

Forhold til Frasier[redigér | redigér wikikode]

Niles har altid været jaloux på Frasier og har derfor også været ekstrem konkurrencepræget, og været en konstant rival for Frasier. I sæson 3 af Frasier i episoden The New Friend, som handler om, at Frasier har lyst til at hænge ud sammen med nogle andre frem for Niles, vælger Niles og gøre det samme. Både Niles' nye ven og Frasiers nye ven går fra dem, og så sætter Frasier sig ned med Niles og snakker om de ting, de ikke kan snakke med andre om, og i dette øjeblik finder de ud af, at de på en måde bliver nødt til at forblive venner, for de er de eneste, som kan døje hinanden.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]