Nord-Lenangen (fjord)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nord-Lenangen
(kvensk: Itarivuono)
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Lyngen
Kommuner (Fylker) Troms og Finnmark
Område Ullsfjorden
Type Fjord
Maks. længde 10 km
Oversigtskort

Nord-Lenangen eller Nordlenangen[1] (kvensk: Itarivuono) er en arm af Ullsfjorden i Lyngen kommune i Troms og Finnmark fylke i Norge. Fjorden går 10 kilometer mod syd til Botn og løber parallelt med Ullsfjorden. Den har indløb mellem Nordlenangsnesset i vest og Russelvnesset i øst. Ved Straumen, omtrent midtveis, smalner fjorden ind og bliver lavvandet. Her er strømmen stærk når tidevandet skifter. Den inderste del af fjorden kaldes Botn.

Bygden Nord-Lenangen ligger langs østsiden af fjorden, og som en del af bygden regnes også bebyggelserne Nygårdstranda på vestsiden, Lenangsstraumen ved Straumen og Russelv i nord. Fylkesvej 312 (Troms) går langs det meste af fjorden der krydses via Straumen bro.[2]

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Nord-Lenangen". Faktaark. Kartverket. Hentet 26. oktober 2016.
  2. ^ Nord-Lenangen på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi