Nordsalten

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nordsalten
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Nærøy
Kommuner (Fylker) Trøndelag
Type fjord
Maks. længde 10 kilometer
Oversigtskort

Nordsalten, eller Nord-Salten, er en fjord på østsiden af Kvingra i Nærøy kommune, Nord-Trøndelag fylke i Norge.[1] Fjorden går 10 km mod sydøst og senere nordøstover til Rødseidet i bunden af fjorden.

Fjorden har indløb mellem Eidshaug i vest og Måneset i øst. Fra Eidshaug går der færge ud af fjorden og mod nord til Gjerdinga. Lidt inde i fjorden ligger Straumsøya og her går der bro mellem Kvingra og fastlandet via Fylkesvej 543. Ved Dyrneset drejer fjorden mod nordøst. De to vige Liavågen og Storbukta går derimod mod syd fra Dyrneset og ved Storbukta går kanalen Remmastrauman mod syd til fjorden Sørsalten. Nordsalten fortsætter mod nordøst til Rødsbotnet. Lige ved indløbet til Rødsbotnet går også Fjalbotnet mod øst og Ramfjordbotnet mod syd.[2]

Remmastrauman blev gravet i perioden 1886-88, for at skabe farbar vej for både fra Nordsalten til Sørsalten, og derved lette trafikken mellem de forskellige dele af kommunen.[3] [4][5]

Fylkesvej 535 går langs den indre del af Nordsalten.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Nordsalten Arkiveret 9. april 2016 hos Wayback Machine; yr.no
  2. ^ Nordsalten på Norgeskart.no fra Statens kartverk
  3. ^ Remmastraumen i Nærøy, Nord-Trøndelag Arkiveret 8. april 2016 hos Wayback Machine; kulturminnefondet.no, 7.7.2011
  4. ^ Remmastrauman i Nærøy; nrk.no, 3.7.2009
  5. ^ Remmastrauman friskmeldt Arkiveret 7. april 2016 hos Wayback Machine; Namdalsavisa, 2.12.2014
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi