Nyhedsgruppe

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Nyhedsgrupper er diskussionsfora på internettet, der er delt op i forskellige kategorier. Med en nyhedsgruppeklient såsom Outlook Express, Netscape eller Mozilla Thunderbird kan man fra en nyhedsgruppe-server hente en gruppeliste med navnene på alle diskussionsfora. Man kan abonnere på de grupper, man ønsker at læse og deltage ved at skrive e-mail-lignende indlæg.

Nyhedsgrupper bruger datanetprotokollen NNTP. Indeholder en "webbrowser" også en nyhedslæser, kan en nyhedsgruppe-URL anvendes. Har man ikke fra sin internetudbyder (ISP) fået en adresse på en nyhedsgruppeserver, er nyhedsgrupperne også tilgængelige gennem eksempelvis Google Groups.

Usenet, som er et verdensomspændende netværk af servere, der udveksler nyhedsgrupper, var, både i Danmark og udlandet, i mange år primært brugt af (og tilgængelig for) studerende og ansatte på de naturvidenskabelige fakulteter, samt ansatte i computerindustrien. Før udbredelsen af internet – og dermed nyhedsgrupperne – tog fart i Danmark, deltog op imod 8.000 danskere i amatørnetværket FidoNets debatfora.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]