Oberscharführer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search

Oberscharführer var en paramilitær rang inden for det Tyske Nationalsocialistiske Parti som eksisterede mellem årene 1932 og 1945. Oberscharführer blev først brugt som en rang for Sturmabteilung (SA) og blev oprettet på grund af en udvidelse af diverse rang som var krævet af det voksende medlemstal i SA i de sene 1920'ere og tidlige 1930'ere. SA rangen Oberscharführer var højere end Scharführer og lavere end Truppführer.

Siden de tidlige rang i Schutzstaffel (SS) var identiske med dem fra SA, var Oberscharführer skabt som en rang i SS på samme tid som den blev det i SA. Oprindeligt var SS-Oberscharführer ligestillet med sin SA pendant; dette skiftede dog i 1934 efter De lange knives nat. På det tidspunkt blev SS rangsystemet omorganiseret og der blev oprettet flere nye grader, mens de ældre SA titler blev droppet. Rangen SS-Oberscharführer blev derfor "forfremmet" og blev pendant til en SA-Truppführer. SS gradernes emblemer blev ændret og blev to sølvstjerner på kraven i kontrast til SA emblemet for Oberscharführer som var en enkelt stjerne på kraven samt en sølvstribe .

Inden for SA var en Oberscharführer typisk en overordnet holdleder som var underlagt en delings underofficer. Ansvaret varierede bredere indenfor SS, specielt mellem en Oberscharführer i Allgemeine-SS og en med samme position i Waffen-SS.

Efter 1938, da SS begyndte at bruge de grå uniformer som standarduniform, viste SS- Oberscharführerens skulderemblem en Værnemagt Feldwebels tegn. Rangen SS-Oberscharführer var underlagt SS-Hauptscharführer.

Underordnet
Scharführer
SS rang
Oberscharführer
Overordnet
Hauptscharführer
Underordnet
Scharführer
SA rang
Oberscharführer
Overordnet
Truppführer