Odeon Teatret

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For alternative betydninger, se Odeon. (Se også artikler, som begynder med Odeon)
Odeon Teatret
Generelle informationer
Sted Fælledvej 6, Nørrebro, København
Grundlagt 1925
Indviet 1925
Nedlagt 1958
Grundlægger Carl E. Simonsen og Søren Jensen
Arkitekt Vilhelm Hvalsøe
Tidligere navn Florasalen
Antal sal(e) 1
Antal sæder 662
Oversigtskort

Odeon Teatret var en biograf som lå på Fælledvej 6, Nørrebro fra 1925 til det brændte og blev nedrevet 1958. Den var en af Københavns gamle, traditionsrige premierebiografer, som i en årrække[hvornår?] blev ejet og drevet af den kendte kongelige skuespiller Bodil Ipsen.

I bygningen lå indtil første verdenskrig restauranten og forlystelsesetablisementet Florasalen, ombygningen till biograf blev tegnet af arkitekterne Vilhelm Hvalsøe| og Arthur Wittmaack og kostede 170.000 kroner.

Carl E. Simonsen og Søren Jensen åbnede i efteråret 1925 stumfilmsbiografen Odeon Teatret. Biografsalen havde 662 siddepladser. Biografen nedbrændte i 1958. En biobesøgende havde efterladt en cigaretglød på en af balkonens stolesæder, og i ildebranden natten til 17. september, udbrændte biografsalen. Ejerne[hvem?] solgte senere brandtomten til Københavns Kommune, som dengang havde planer om at bygge en Metrostation på stedet. Dette blev dog aldrig til noget og biografens tidligere foyer blev ombygget til offentlige toiletter.

Der findes stadig en gammel gavlreklame for Odeon Teatret på Fælledvej 6.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Denne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.