OpenVPN

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men dens kilder er uklare, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Text document with red question mark.svg
OpenVPN
Original skaber(e) James Yonan
Stabil version 2.2.2 (22. december 2011)
Operativsystem Linux
Mac OS X
Windows
Type VPN
Licens GPL
Hjemmeside OpenVPN.net

OpenVPN er en VPN softwarepakke skrevet af James Yonan. Den giver mulighed for at lave krypterede punkt-til-punkt tunnelforbindelser mellem dataværter og datanet.

Den tillader peers at authentikere til hinanden ved at anvende en preshared private key, certifikater, eller brugernavn/kodeord. OpenVPN anvender OpenSSL krypteringsbiblioteket og anvender SSLv3/TLSv1 protokollen. OpenVPN er tilgængelig på Linux, xBSD, Mac OS X og Windows 2000/XP. OpenVPN tilbyder en omfattende mængde muligheder. Den er ikke en "web-baseret" VPN og den er ikke kompatibel med IPsec eller andre VPN pakker.

Virkemåde og fordele[redigér | redigér wikikode]

OpenVPN sender al kommunikation over en enkelt selvvalgt IP-port. Den kan anvende UDP (som standard) eller TCP. Fordi den anvender disse, kan den fungere fint gennem webproxy servere og kan uden problemer komme gennem NAT og ud gennem firewalls i modsætning til IPsec, PPTP og de fleste andre VPN protokoller.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Omtale[redigér | redigér wikikode]

OpenVPN udvidelser[redigér | redigér wikikode]

Andre anvendelseseksempler[redigér | redigér wikikode]

Tunnelering med fuld IPv6 internetadgang[redigér | redigér wikikode]