Orange County (tv-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
The O.C.
The O.C. Logo.png
Information
Genre Drama
Skabt af Josh Schwart
Medvirkende Ben McKenzie
Misha Barton
Adam Brody
Rachel Bilson
Spilletid ca. 45 min. (per afsnit)
Originalsprog Engelsk Rediger på Wikidata
Sæsoner og afsnit
Antal sæsoner 4
Antal afsnit 92
Produktion
Produktionsselskab Fake Empire Productions Rediger på Wikidata
Location Los Angeles, Californien Rediger på Wikidata
Produktionsland USA
Producent McG Rediger på Wikidata
Udsendt
Oprindelig kanal FOX Rediger på Wikidata
Oprindelig sendt 5. august 2003 til 22. februar 2007
Musik
Komponist Christopher Tyng Rediger på Wikidata
Links
Officiel hjemmeside Rediger på Wikidata
The O.C.IMDb (engelsk) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Orange County. (Se også artikler, som begynder med Orange County)

Orange County, eller bare The O.C., er en amerikansk tv-serie om livet i Newport Beach, Californien, der havde premiere på den amerikanske tv-station FOX den 5. august 2003. Tv-serien blev promoveret i USA under overskriften: "It's nothing like where you live, and nothing like you imagine." Serien følger fire teenagere hhv. Marissa, Ryan, Seth, og Summer, samt en række bipersoner. Serien udspiller sig i det rige Newport Beach, og beskæftiger sig med kærlighed, intriger, humor og alt hvad der ellers hører sig til. Serien var (og er) et stort hit i USA såvel som i Danmark hvor den bliver sendt på Kanal 4. The O.C. er blevet rost for dens brug af ukommerciel musik. Flere nye bands har fået deres musik promoveret igennem serien. The O.C. hjalp FOX med at vinde de unge seere tilbage til kanalen, og stjernerne fra serien er blevet ekstremt eksponeret i diverse ungdoms- og modeblade. Serien er blevet rost af de amerikanske anmeldere, for at omhandle ømtålelige emner som homoseksualitet, stoffer og vold på en realistisk måde – uden at have den moraliserende bagtanke, der tidligere er set i lignende serier. Der er indspillet 4 sæsoner, og der er ikke flere på vej. Skuespillerne gad det ikke mere efter sæson 4 så alle løse ender bliver eftersigende bundet i sidste afsnit af sæson 4.

Seriens plot[redigér | rediger kildetekst]

Den småkriminelle teenager Ryan Atwood (Ben McKenzie) bor i den hårde Los Angeles-forstad Chino. Han bliver taget for et biltyveri, og ryger i fængsel. Hans forsvarsadvokat Sandy Cohen (Peter Gallagher) forbarmer sig over Ryan og tager ham i pleje hos sin familie i det velhavende Newport Beach Orange County. Her møder han Sandys kone Kirsten Cohen (Kelly Rowan) og deres nørdede søn Seth Cohen (Adam Brody). Ryan forelsker sig hurtigt i den smukke nabodatteren Marissa Cooper (Mischa Barton), og herfra går det derudad med skilsmisser, ulykkkelig kærlighed, selvmord og drama. Marissa har en bedste veninde, Summer Roberts (Rachel Bilson), som Seth har været forelsket i siden de var små. Han og Summer kommer sammen senere i serien.

1. sæson[redigér | rediger kildetekst]

I sæson 1. bliver Ryan kæreste med Marissa, efter hun har slået op med sin kæreste Luke. Dette sker efter Luke har været Marissa utro med Marissas og Summers gode veninde Holly. Senere får Luke et forhold til Marissas mor Julie. Lukes skæbne ender i første sæson med, at hans far springer ud som homoseksuel, hvorefter Luke og Faderen flytter væk fra Newport Beach. En anden gennemgående historie i første sæson er Seths kamp for at vinde Summers hjerte. Seth er nørden, men efter Ryan kommer til byen ændrer tingene sig. Seth får endeligt vundet Summers hjerte. Ryan og Marissas forhold kommer dog også på prøver, dels da Marissa møder den rige og fokælede Oliver, der i starten udgiver sig for at være hendes ven, men med tiden har andre planer, og dels da Ryans gamle flamme fra Chino, Theresa, dukker op og de to får et forhold, først som venner, kortvarigt som kærester, og derefter som venner igen. Serien ender med, At Theresa venter barn med Ryan, og Ryan modvilligt bliver nød til at flytte tilbage til Chino – hvilket ligeledes får Seth til at forlade Summer og Newport Beach og rejse ud på egen hånd. Andre problematikker dukker også op mellem Sandy og Kirsten og Julie bliver gift med Caleb.

2. sæson[redigér | rediger kildetekst]

I anden sæson vender Ryan og Seth tilbage til Newport efter Theresea (tilsyneladende) har mistet hendes og Ryans fælles barn. Marissa og Ryan er vokset fra hinanden, og de begynder hver især nye forhold. Ryan med skolens nye (og nørdede) pige Lindsay og Marissa med gartneren D.J (til Julies store ærgrelse). Summer og Seth har også problemer og Summer finder sammen med den populærer vand-polo spiller Zach. Seth kæmper dog en intens kamp for at få Summer tilbage, hvilket til sidst lykkedes ligesom Marissa og Ryan finder tilbage sammen igen, efter Marissa har prøvet livet som lesbisk med den rå pige Alex. Alt er lykkeligt indtil Ryans storebror Trey dukker op – et minde fra fortiden – og 2. sæson ender dramatisk ved at Marissa skyder Trey efter han har forsøgt at voldtage hende.

Seriens hovedroller[redigér | rediger kildetekst]

Bemærkelsesværdige biroller gennem 1., 2. sæson og 3. sæson[redigér | rediger kildetekst]

 • Caleb Nichol – Alan Dale (Kirstens far og Julies anden mand)
 • Luke Ward – Chris Carmack (Marissas første kæreste)
 • Jimmy Cooper – Tate Donovan (Marissas far og Julies første mand)
 • Trey Atwood – Bradley Stryker (Er kun med i et par af de første afsnit)/ Logan Marshall-Green (Ryans storebror)
 • Anna Stern – Samaire Armstrong (Seths Ven og Tidligere kæreste)
 • Zach Stevens – Michael Cassidy (Summers kæreste og Seths ven/fjende)
 • Haley Nichol – Amanda Righetti (Kirstens lillesøster)
 • Kaitlin Cooper – Shailene Woodley (sæson 1) / Willa Holland (sæson 3-4) (Marissas lillesøster)
 • Taylor Townsend – Autumn Reeser (Seths og Summers veninde/skolekammerat, lidt af en bitch i starten, får stor rolle i sæson 4)
 • Johnny Harper – Ryan Donowho (Marissas ven/skolekammerat, som bliver RIGTIG forelsket i hende)
 • Dennis "Chili" Childress – Johnny Lewis (Johnnys bedste ven og Marissas ven/skolekammerat)

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]