Ordenspoliti

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome globe current event.svgDenne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Clockimportant.svg
Merge-split-transwiki default.svgSammenskrivningsforslag
Artiklerne Politiet, Ordenspoliti er foreslået sammenskrevet. (Siden 2011)  Diskutér forslaget

Ordenspolitiet sikrer ro og orden ved patruljering eller ved indsættelse af større politienheder, hjælper befolkningen og myndigheder i forbindelse med bl.a. forsvundne personer, dødfundne, tvangsindlæggelser, husspektakler og fogedsager samt modtager anmeldelser om lovovertrædelser og ulykker. Ordenspolitiet arbejder med den lette efterforskning. Kriminalpolitiet arbejder med den tunge efterforskning.

Mange politikredse har oprettet særlige afsnit, der består af personale fra både ordens- og kriminalpolitiet. De beskæftiger sig med opgaver som kriminalitetsforebyggende arbejde (SSP-samarbejde), bl.a. ved foredrag på skoler og i ungdomsklubber, med bekæmpelse af vold, narkokriminalitet eller tyveri.

I mange politikredse er oprettet en lokal uropatrulje, nærpoliti, og har kredsen en vis størrelse tillige landpoliti. Nogle kredse kan tillige have en færdsels -og hundeafdeling.

Nogle afdelinger er landsdækkende og hører pt. under Rigspolitiet. Det gælder færdselspolitiet (Rigspolitiets Færdselsafdeling) og (Rigspolitiets hundeafdeling)hundeafdelingen.