Hjælp:Sammenskrivning

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Wikipedia-logo-question.png Denne side er en hjælpeside på den danske Wikipedia.
Siden indeholder basal eller avanceret information om dansk Wikipedia og eventuelt teknisk vejledning. Se oversigten over alle hjælpesider under Hjælp.

Hvis en artikel er oprettet to gange under forskellige navne må en sammenskrivning foretages. Dette kan gøres af alle brugere og betyder at informationen i de to artikler tilpasses hinanden, således at al information fra begge artikler er repræsenteret. Sammenskrivning er ikke bare en kopiering fra den ene artikel til den anden, men derimod en proces hvor overlappende indhold slettes, så det kun figurerer én gang i artiklen.

Sammenskrivning kan ske i andre tilfælde. Hvis ikke sammenskrivningen er en åbenlys god idé, bør sammenskrivningen diskuteres først i et par uger på Wikipedia:Sammenskrivningsforslag og vht. skabelonerne {{Sammenskrives}}, {{SammenskrivesTil}} og {{SammenskrivesFra}} (dette vil placere artiklerne her: Kategori:Sammenfletningsforslag) - du kan se alle skabelonene om sammenskrivning mv. her: Wikipedia:Skabeloner/Generelle#Flytning og sammenskrivning. Komplicerede eller omfangsrige forslag til sammenskrivninger kan ses/oprettes på Wikipedia:Sammenskrivningsforslag.

Når man sammenskriver en artikel, er det en rigtig god idé at skrive sammenskrivning af xxx og yyy i beskrivelsesfeltet, når man gemmer. Dette vil lette overskueligheden af, hvad der er foretaget. Hvis det er kompliceret at forklare kan man skrive det på artiklens/artiklernes diskussionsside(r). Man skal derudover omdirigere den artikel, der ikke er den, man vil beholde (dette gøres med koden #redirect [[Ny artikel]]).