Oslo Freedom Forum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Oslo Freedom Forum (OFF) er en årlig tilbagevendende konference om menneskerettigheder, som afholdes i Oslo, og blev afholdt første gang i 2009. Den arrangeres af Human Rights Foundation (HRF) og blev etableret af HRFs grundlægger Thor Halvorssen. Ifølge arrangørerne er konferencen en del af «Human Rights Foundations igangværende kampagne», som handler om at forsvare og fremme menneskers frihed i hele verden[1].

The Economist omtalte Oslo Freedom Forum 2010 som “en storslået menneskerettighedsfestival” og beskrev det som værende “på vej til at blive et menneskerettighedsmodstykke til Davos økonomiske forum”. Alle taler er filmet og publiceret på youtube.com/oslofreedomforum.

I 2009 var Civita, Human Rights Action Center, International Society for Human Rights, Laogai Research Foundation og Journalister uden grænser anført som samarbejdspartnere. I 2010 var Oslocenteret for fred og menneskerettigheder, Amnesty International, Den Norske Helsingforskomité, Human Rights House Foundation, Fritt Ord og Civita partnere.[2]

Deltagere[redigér | redigér wikikode]

Deltagere 2009[redigér | redigér wikikode]

Blandt konferencedeltagerne i 2009 var:

Efter konferencen blev hvert bidrag publiceret på nettet. På grund af sygdom deltog Vaclav Havel og Elie Wiesel via videoindspillede indslag, produceret for Oslo Freedom Forum. Desuden deltog 94-årige Ramón José Velásquez, tidligere præsident for Venezuela, via video.

Deltagere 2010[redigér | redigér wikikode]

Blandt konferencedeltagerne i 2010 var:

Desuden deltog følgende personer via video: grundlæggeren af Wikipedia, Jimmy Wales, den peruvianske økonom, Hernando de Soto, den vietnamesiske, religiøse leder, Thich Quang Do, og den cubanske blogger, Yoni Sanchez.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]