Otto Friedrich von Bülow

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Otto Friedrich von Bülow (22. november 1718 – efter 1780) var en tysk-dansk officer.

Han var en søn af Georg Ludwig von Bülow (af linjen Plüskow-Scharfsdorf) til Lützow i Mecklenburg og Metta Dorothea von Buchwald. Han blev opdraget på ridderakademiet i Lüneburg, inden han trådte ind i den sachsiske hær. Senere gik han i fransk krigstjeneste og var 1747 oberstløjtnant ved det franske regiment Løvendal. Efter at han var blevet oberst trådte han ind i den danske hær som generalmajor 1760 og blev chef for Bornholmske Regiment 1761. 1764 blev han chef for Kronprinsens Regiment, men tog allerede samme år sin afsked og forlod landet. Han rejste til Bingen ved Rhinen, hvor han døde ugift. Han nævnes som stadig levende i 1780.[1]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ J.F.J. von Bülow, Historische, genealogische und kritische Beschreibung des Geschlechts von Bülow, Neubrandenburg, 7 fol., s. 202 og tillæg s. 104.

Kilder[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel bygger hovedsagelig på biografi(er) i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, Udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst eller redigeret således, at den er på nutidssprog og er wikificeret, bedes skabelonen venligst erstattet med et dybt link til DBL som kilde, og indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.