Overskolestævnet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Overskolestævnet også kendt som OSS er en årlig, 4 dage lang, begivenhed der afholdes for overskolerne, for alle steinerskoler i Danmark. Stævnet finder altid sted i Kristi himmelfarts ferien og skifter placering mellem de forskellige steinerskoler fra år til år.

På grund af corona har stævnet været aflyst siden 2020, men i 2024 finder det igen sted på kvistgård steinerskole.

Hvert år bliver det holdt på forskellige skole landet over.

Deltagende på Overskolestævnet deltager i forskellige "workshops", eksempelvis kunst, parkour, basket, street art og lignende. Derudover findes der flere konkurrencer, som "Mr. og Mrs. Steiner" og selvfølgelig den famøse volleyball turnering.

Overskolestævnet arrangeres af en gruppe af 2-10 repræsentanter fra hver overskole, uden indflydelse fra lærer eller forældre, og er 100%non profit hvor alle pengene går til mad, underviserer og andre aktiviteter der forgår på stævnet.

Til at starte med var "stævnet" en gruppe unge mennesker fra primært Rudolf Steiner Skolen i Aarhus og Vidar Skolen i Gentofte som mødtes med jævne mellemrum.

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.[1]
  1. ^ personlig research (jeg er med i oss udvalget)