PERI GmbH

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
PERI
Peri-logo.svg
Virksomhedsinformation
Selskabsform GmbH
Branche Konstruktion
Grundlagt 1969
Hovedsæde Weissenhorn, Tyskland
Virksom i
hele verden
Nøglepersoner


Fabian Kracht,
Leonhard Braig,

Carl Heathcote
Produkter Forskalling, Stillads, Understøtning, Rådgivning
Regnskab
Omsætning Stigning € 1,56 million (2018)
Organisation
Antal ansatte
9.500 (2018)
Moderselskab PERI GmbH
Eksterne henvisninger
www.peri.dk
www.peri.de
www.peri.com

PERI er en tysk producent og udbyder af systemforskalling og stilladser. Selskabet blev grundlagt i 1969. Udover hovedfabrikken i Weissenhorn ved Ulm omfatter virksomheden 64 udenlandske datterselskaber og 120 lagerlokaliteter. På verdensplan har virksomheden 9.500 medarbejdere, hvoraf mere end 850 er ingeniører (2008). I 2018 opnåede PERI en omsætning på ca. 1.560 mio. €.

Historie[redigér | redigér wikikode]

PERI blev grundlagt i 1969 af Artur Schwörer i Weissenhorn ved Ulm, Tyskland. Det første produkt var trægitterdrageren T 70 V med høj bæreevne og en patenteret klæbesamling. Den blev i 1984 erstattet af GT 24. Med ACS (Automatic Climbing System) satte PERI en milesten i den selvklatrende teknik, da dette system er til at bruge ved forskalling af høje bygninger uden kran. 1980 gjorde PERI materialet aluminium til et byggemateriale. Den skepsis, der var i starten på byggepladserne, gav efter for den erkendelse, at 20% vægtbesparelse ved dækforskalling var en stor lettelse, da der efter støbning skal afforskalles manuelt.

I de sidste 10 år[hvornår?] er omsætningen i PERI-gruppen steget fra 760 til 1.560 mio. €, og antal medarbejdere vokset fra 4.265 til 9.500

Programoversigt[redigér | redigér wikikode]

Produkterne omfatter dragerforskalling, ramme- og vægforskalling, søjleforskalling, dækforskalling, stillads, konsolsystemer, klatringssystemer, bærende stilladser, dækstøtter, elementstøtter, finérplader, støttebukke for ensidig støbning, ankersystemer, komponenter samt rådgivning, programmer, App´s og uddannelse.

Projekter[redigér | redigér wikikode]

Projekter, som er bygget med PERI-systemløsninger, omfatter bl.a.:

Eksterne henvisninger/kilder[redigér | redigér wikikode]