PERI GmbH

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
PERI
Peri-logo.svg
Virksomhedsform GmbH
Grundlæggelse 1969
Hovedsæde(r) Weissenhorn, Tyskland
Nøgleperson(er) Artur Schwörer,
Alexander Schwörer,
Fabian Kracht,
Leonhard Braig
Branche(r) Konstruktion
Produkt(er) Forskalling, Stillads, Understøtning, Rådgivning
Omsætning Stigning € 1,300 million (2015)
Medarbejdere 7.840 (2015)
Moderselskab PERI GmbH
Datterselskab(er) 64
Hjemmeside(r) www.peri.dk
www.peri.de
www.peri.com
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

PERI GmbH er en tysk producent og udbyder af Systemforskalling og stilladser. Selskabet blev grundlagt i 1969. Udover hovedfabrikken i Weissenhorn ved Ulm, omfatter virksomheden 64 udenlandske datterselskaber og 120 lagerlokaliteter. På verdensplan har virksomheden 7.840 medarbejdere, hvoraf mere end 850 er ingeniører (2008). I 2015 opnåede PERI en omsætning på ca. 1.300 mio. €.

Historie[redigér | redigér wikikode]

PERI blev grundlagt i 1969 af Artur Schwörer i Weissenhorn ved Ulm, Tyskland. Det første produkt var trægitterdrageren T 70 V med høj bæreevne og en patenteret klæbesamling. Den blev i 1984 erstattet af GT 24. Med ACS (Automatic Climbing System) satte PERI en milesten i den selvklatrende teknik, da dette system er til at bruge ved forskalling af høje bygninger uden kran. 1980 gjorde PERI materialet aluminium til et byggemateriale. Den skepsis, der var i starten på byggepladserne, gav efter for den erkendelse, at 20% vægtbesparelse ved dækforskalling var en stor lettelse, da der efter støbning skal afforskalles manuelt.

I de sidste 10 år er omsætningen i PERI-gruppen steget fra 760 til 1.300 mio. €, og antal medarbejdere vokset fra 4.265 til 7.840.

Programoversigt[redigér | redigér wikikode]

Produkterne omfatter dragerforskalling, ramme- og vægforskalling, søjleforskalling, dækforskalling, stillads, konsolsystemer, klatringssystemer, bærende stilladser, dækstøtter, elementstøtter, finérplader, støttebukke for ensidig støbning, ankersystemer samt rådgivning, programmer og uddannelse.

Projekter[redigér | redigér wikikode]

Projekter, som er bygget med PERI-systemløsninger, omfatter bl.a.:

Eksterne henvisninger/kilder[redigér | redigér wikikode]