PERI GmbH

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
PERI
Virksomhedsinformation
Selskabsform SE
Branche Byggeri
Grundlagt 1969
Hovedsæde Weissenhorn, Tyskland
Virksom i
hele verden
Nøglepersoner
Christian Schwörer
Produkter Forskalling, Stillads, Understøtning, Rådgivning
Regnskab
Omsætning Stigning € 1,68 million (2019)
Organisation
Antal ansatte
9.500 (2018)
Moderselskab PERI SE
Datterselskaber PERI Danmark
Eksterne henvisninger
www.peri.dk
www.peri.de
www.peri.com

PERI er en tysk producent og udbyder af systemforskalling og stilladser. Selskabet blev grundlagt i 1969. Udover hovedfabrikken i Weissenhorn ved Ulm omfatter virksomheden mere end 60 udenlandske datterselskaber og 160 lagerlokaliteter. På verdensplan har virksomheden 9.500 medarbejdere, hvoraf mere end 850 er ingeniører (2008). I 2019 opnåede PERI en omsætning på ca. 1.685 mio. €.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

PERI blev grundlagt i 1969 af Artur Schwörer i Weissenhorn ved Ulm, Tyskland. Det første produkt var trægitterdrageren T 70 V med høj bæreevne og en patenteret klæbesamling. Den blev i 1984 erstattet af GT 24. Med ACS (Automatic Climbing System) satte PERI en milesten i den selvklatrende teknik, da dette system er til at bruge ved forskalling af høje bygninger uden kran. 1980 gjorde PERI materialet aluminium til et byggemateriale. Den skepsis, der var i starten på byggepladserne, gav efter for den erkendelse, at 20% vægtbesparelse ved dækforskalling var en stor lettelse, da der efter støbning skal afforskalles manuelt.

I de sidste 10 år[hvornår?] er omsætningen i PERI-gruppen steget fra 760 til 1.685 mio. €, og antal medarbejdere vokset fra 4.265 til 9.500

Programoversigt[redigér | rediger kildetekst]

Produkterne omfatter dragerforskalling, ramme- og vægforskalling, søjleforskalling, dækforskalling, stillads, konsolsystemer, klatringssystemer, bærende stilladser, dækstøtter, elementstøtter, finérplader, støttebukke for ensidig støbning, ankersystemer, komponenter samt rådgivning, programmer, App´s og uddannelse.

Projekter[redigér | rediger kildetekst]

Projekter, som er bygget med PERI-systemløsninger, omfatter bl.a.:

Eksterne henvisninger/kilder[redigér | rediger kildetekst]