PLURALISTERNE

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive, i Wikipedia:Selvbiografier § Typer af selvbiografier.
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

PLURALISTERNE er en dansk forening, der arbejder for mere [[repræsentation]] af kvinder og personer med minoritetsbaggrund i medier og kulturliv. Foreningen blev grundlagt i 2016 og er drevet af frivillige kræfter.

Arbejde[redigér | rediger kildetekst]

Pluralisterne arbejder for at medierne til at bruge flere kvinder og personer med minoritetsbaggrund som kilder[1] og derigennem opnå mere mangfoldighed i mediebilledet[2]. En del af foreningens arbejde består derfor i oprettelse og vedligeholdelse af en database af fagpersoner og eksperter med minoritetsbaggrund, kaldet Listoteket, ligesom foreningen underviser journalister og medier i repræsentation i deres mediearbejde.[3] Foreningen samarbejder med andre organisationer som Ansvarlig Presse og Dansk Handicapforbund[4] om at få mere medierepræsentation af de grupper, disse to foreninger repræsenterer.

I 2021 udgav foreningen i samarbejde med Dansk Journalistforbund[5] en håndbog til journalister om hvordan de kan arbejde med bredere repræsentation i deres valg af kilder til historier.

Foreningen arbejder desuden for at få mere indhold om emner som racisme, køn, diskrimination og repræsentation af minoriserede grupper og personer i medierne på pensumlisten for journaliststuderende.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Medier får kort vej til alternative kilder, Politiken, 14. april 2017
  2. ^ Moll, Susanne (30. december 2018), Lad 2019 blive året for mangfoldighedens gennembrud, Politiken
  3. ^ Loch Davidsen, Lasse (19. oktober 2021). "Ny håndbog: Journalister bør ringe til flere minoriteter". Journalisten. Hentet 19. marts 2022.
  4. ^ Dansk Handicap Forbund indgår samarbejde med PLURALISTERNE, Dansk Handicapforbund, 4. maj 2018
  5. ^ "Ny håndbog giver inspiration til mere diversitet i kildevalg". Dansk Journalistforbund. 13. oktober 2021. Hentet 19. marts 2021.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.