Partij van de Arbeid van België (1979)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Partiets logo

Partij van de Arbeid van België (PVDA) (på nederlandsk) eller Parti du Travail de Belgique (PTB) (på fransk), (ofte forkortet: PVDA-PTB) er et belgisk kommunistisk og marxistisk-leninistisk parti, der blev dannet i 1979.

Partiet er et af de få belgiske partier, der har afdelinger både i de fransktalende og i de nederlandsktalende dele af landet.

Valgresultater[redigér | rediger kildetekst]

Ved valgene i 2014 fik partiet valgt to medlemmer ind i kammeret i det føderale parlament. Desuden blev partiet repræsenteret i hovedstaden Bruxelles's parlament samt i det vallonske parlament og i det fransktalende fællesskabs parlament.

Ved det føderale valg i 2019 Belgian fik partiet fremgang og opnåede 10 mandater. Ved valget til Europa-Parlamentet i 2019 fik partiet 14,59% af stemmerne og opnåede derved en enkelt plads i Europa-Parlamentet.

Det internationale kommunistiske seminar[redigér | rediger kildetekst]

Fra 1999 til 2014 afholdt partiet årligt Det internationale kommunistiske seminar i begyndelsen af maj. Fra Danmark har blandt andet Danmarks Kommunistiske Parti og Kommunistisk Parti deltaget.

Politisk partiSpire
Denne artikel om et politisk parti eller gruppe er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.