Partybus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Partybus eksteriør
Partybus interiør

En partybus (også kendt som en Festbus, limobus, limousine bus, partyvan, eller luksusbus) er et stort motorkøretøj, der som regel har oprindelse i en konventionel bus, men er modificeret og designet til at transportere 10 eller flere mennesker – udelukkende med et mere rekreativt formål, der som regel indebærer en form for fejring, f.eks. fødselsdage eller studenters dimission. Partybusser er som regel ført af buschauffører.

Partybusser tilbyder ofte siddepladser i størrelsesordenen 10 til 50 mennesker. Faciliteter kan eksempelvis være i form af et opgraderet elektrisk system, ændring af tomgang end ved normale busser, lydanlæg med forskellige tilslutningsmuligheder, opvarmede sidespejle, bedre sæder, stripperstang, video/audio systemer, bagagerum, bakke-kamera, røgmaskiner, laserlys, discolys, stroboskoplys, toilet om bord, handicapudstyr samt et fleksibelt gulv-layout til ændring af sædeopsætning.

Partybusser anvendes primært, men ikke udelukkende, til bryllupper, gallafester og polterabender, samt rundture til casinoer, byture, natklubture med mere. Ofte er turen skræddersyet, således at passagerene samles op ved hjemmeadressen.

Nogle busser bookes i uger ad gangen ved større begivenheder, men størstedelen lejes blot for en enkelt aften i et antal timer.

Konceptet er mere udbredt i USA end andre steder i verden. Lande som Danmark ser dog en stigning af antallet af busselskaber, der kan levere partybus-lignende ydelser.

Se også[redigér | redigér wikikode]