Per Ankre

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Per Ankre
Født 4. august 1948 (74 år) Rediger på Wikidata
Oslo, Norge Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Håndboldspiller Rediger på Wikidata
Deltog i Sommer-OL 1972 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Per Axel Ankre (født 4. august 1948 i Trondheim) er en pensioneret norsk håndboldspiller som deltog under Sommer-OL 1972.

Han blev født i Oslo, hvor han fik en cand.scient. i økonomi og forretnings-administration, derudover repræsenterede han også SK Arild. I 1972 var han en del af norges landshold hvor han kom på en 9.- plads i den olympiske turnering. Han spillede i alle fem kampe og scorede ti mål.[1] Efter Sommer-Ol i 1972 spillede han professionelt for Atletico de Madrid indtil 1975. Fra 1975 til 1983 arbejdede han hos skandinaviske Bulk Traders AS. Per Axel Ankre etablerede [2]Scanfiber AS i 1983, et handels-selskab indenfor skovbrug. Scanfiber AS importerede træ-råmateriale til cellulose-og papirindustrien i Europa, og importerede fra oversøiske kilder, herunder handel med papirtræ indenfor for Europa. Per Axel Ankre er gift med Maria Katharina Schenk og har 2 sønner fra et tidligere ægteskab.

Kilder og eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Per Axel Ankre". Sports-Reference.com. Arkiveret fra originalen 4. december 2009. Hentet 4. maj 2010. (engelsk)
  2. ^ Scanfiber A.S - Frontpage
HåndboldSpire
Denne biografi om en norsk håndboldspiller er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi