Per Holst (1919-2008)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Per Holst
Født Per Bent Holst Rediger på Wikidata
23. oktober 1919 Rediger på Wikidata
Aarhus, Danmark Rediger på Wikidata
Død 22. juli 2008 (88 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Filminstruktør, manuskriptforfatter, filmproducent Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
For alternative betydninger, se Per Holst (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Per Holst)

Per Bent Holst (født 23. oktober 1919 i Aarhus, død 22. juli 2008) var en dansk filminstruktør og modstandsmand. Han var især producent af film for døve og oprettede selskabet Døve Film. Derfor kendes han også til tider som "Døve-Per" for at skelne ham fra den anden Per Holst ("Reklame-Per").

Per Holst var søn af forretningsfører Henning Marinus Holst og hustru Gerda Martensen og blev student i 1938. Under besættelsen var han i 1944 assistent for instruktørparret Bjarne og Astrid Henning-Jensen, som indspillede filmen Flyktingar finnar en hamn i Sverige. Han var også medlem af Modstandsbevægelsens Filmgruppe, som sørgede for filmisk dokumentation af bl.a. sabotageaktioner. Derefter var han assistent for Theodor Christensen hos Minerva-Film og senere instruktør samme sted. 1950-53 var han producent af reklamefilm, 1953-56 leder af Landbrugets Informationskontors filmproduktion, 1956-57 produktionsleder hos Laterna Film og fra 1957 freelance, bl.a. som producer for TV.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Artiklen om Per Holst (1919-2008) kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.