Perron

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Til venstre bagerst og højre er to passagerperroner; midt i billedet er en lidt lavere bagageperron og/eller rengøringsperron. Billedet er fra Københavns Hovedbanegård.

En perron er en forhøjning bygget langs med eller mellem jernbanespor med henblik på at lette indstigning til og udstigning fra jernbanevogne (tog) – perroner beregnet til passagerer, men der findes også gods-, bagage- og rengøringsperroner.

Hvor stationen kun har to hovedspor findes som regel en perron (hovedperron) mellem stationsbygningen og spor 1 og en ensidet eller tosidet perron (mellemperron) mellem spor 1 og 2. På S-banen er ses ofte en tosidet perron mellem sporene og med stationsbygningen med servicefaciliteter direkte i tilknytning til perronen.

På stationer med mere end 2 hovedspor er normalt anlagt perroner (med forkant til begge sider) mellem sporene. Disse perroner kaldes ø-perroner.

sækstationer anvendes tungeperroner. Helsingør Station er et eksempel på en sækstation med tungeperroner.

Fjernbaneperroner er generelt anlagt med en højde på 55 cm over skinneoverkant, medens S-banens perroner har en højde på 92 cm over skinneoverkant. Godsperroner er 123 cm høje så de er plan med gulvet i de fleste godsvognstyper. Bagage- eller rejsegodperroner – som på f.eks. København H, er normalt ret lave.

På S-banens perroner findes nær perronkanten afmærkning af en sikkerhedszone. Dette skyldes især de "nye" S-tog, hvis vognkasse rager lidt ind over perronen.

På fjernbanernes perroner findes en tilsvarende afmærkning, men normalt kun perroner der kan passeres af gennemkørende tog med mere end 140 km/t.

Jernbane Stub
Denne jernbaneartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.