Peter Ditlev Faber

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Peter Ditlev Faber
Født 15. september 1768 Rediger på Wikidata
Død 17. marts 1847 (78 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Oversætter Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Peter Ditlev Faber (15. september 176817. marts 1847) var en dansk præst og landøkonomisk forfatter.


Faber tog attestats 1791 og fik 4 år efter Jungshoved Sognekald, som han beklædte i 15 år, indtil han 1810 fik sin afsked "efter Ansøgning". Utvivlsomt stod hans hu mere til landmandens end til præstens gerning, han var stokrationalist og stod ikke på nogen god fod med sin menighed. Men som landøkonom var han virksom og dygtig.

Allerede som præst var han kommissionær ved herregårdes køb og salg og røgtede inspektionen af godser, hvis ejere var fraværende. Efter sin afsked forpagtede og ejede han flere gårde og udfoldede en betydelig litterær virksomhed.

Han oversatte fremmede forfattere, skrev bøger og artikler, udgav tidsskrifter, udarbejdede planer for "Indretning af Biblioteker til Almuens Brug", for hvilke han af Landhusholdningsselskabet modtog flere guldmedaljer etc.

Af hans skrifter kan nævnes: Gives der Midler til at forbedre Landmandens Kaar, og hvilke er disse? (1823), Anvisning til Husdyrenes Fodring og Pleje, grundet paa Erfaring (1836) og en dyrlægebog (1839).


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Biografi i Dansk biografisk Lexikon