Pickelhering

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Pickelhering (tysk egl. saltet sild; holl. Pekelharing, en. Pickleherring), kaldes narren undertiden i ældre tyske komedier, det samme som Hanswurst. I det hele fik komediernes obligate spasmager og klovn i ældre dage gerne navn efter en yndet ret mad. Pickelhering er en tjenerfigur i modsætning til de højtplacerede personer i teaterformen Haupt- und Staatsaktionen, som tyske vandregrupper benyttede – se Salomon Poulsen von Qvoten, note.

Pickelhering er vistnok indkommet fra England til Tyskland over Holland i 1600-tallet, med de såkaldte »engelske Komedianter«.

Kilder[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.
Kunst og kulturStub
Denne artikel om kunst eller kultur er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.