Pierre Legarth

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Pierre Legarth
Pierre Legarth 2018.jpg
Personlig information
Født Pierre Legarth
24. februar 1966 (53 år)
Danmark
Far Jens Christian Legarth

Pierre Legarth (født 24. februar 1966) er en dansk iværksætter, erhvervsleder og investor, som er bosat i Kolding. Pierre Legarth er søn af tidligere racerkører Jens Christian Legarth, der blandt andet grundlagde Ring Djursland.

Pierre Legarth er oprindeligt udlært autolakerer og stiftede allerede i en alder af 19 år sin første virksomhed, firmaet pierre.dk Autolakering A/S[1].

pierre.dk Autolakering A/S[redigér | redigér wikikode]

pierre.dk Autolakering A/S blev grundlagt af Pierre Legarth i 1985. Op gennem 1990'erne og 2000'erne voksede pierre.dk Autolakering A/S til at blive Europas største autolakeringskæde.[2] Koncernen blev i 2016 solgt til den tyske koncern Intelligent Repair Solutions Group fra Hamburg.[3] Pierre Legarth er fortsat bestyrelsesformand i lakkoncernen.[4]

Pierre Ejendomme A/S[redigér | redigér wikikode]

Pierre Legarth har siden 2000 opbygget Kolding-virksomheden Pierre Ejendomme A/S, der er et ejendomsinvesteringsselskab[5].

Lasse Larsen Huse A/S[redigér | redigér wikikode]

Ved indgangen til 2017 købte Pierre Legarth virksomheden Lasse Larsen Byggefirma[6], der siden skiftede navn til Lasse Larsen Huse.

Øvrige poster og udmærkelser[redigér | redigér wikikode]

Pierre Legarth blev i februar 2018 den første modtager af Kolding Kommune/Business Koldings ærespris, Hercules, der går til en person, der har gjort en særlig indsats for Kolding[7].

I efteråret 2018 blev Pierre Legarth valgt til repræsentantskabet hos energiselskabet Ewii og blev siden medlem af EWIs bestyrelse[8].

I foråret 2019 blev Pierre Legarth valgt som formand for foreningen Business Koldings bestyrelse[9].

Privat[redigér | redigér wikikode]

I perioden fra 1995 til 2003 kørte Pierre Legarth banerace som semiprofessionel racerkører i DTC klassen, hvor han i 1999 opnåede en tredjeplads ved de danske mesterskaber (DM). Året efter fik han en fjerdeplads ved DM, hvor han blandt andet kørte på hold med Jason Watt for Peugeot Danmark. I 2003 blev han nummer tre ved DM for privatkørere. Denne gang foregik racerløbene i BMW for Team Essex sammen med John Nielsen og Casper Elgaard i DTC-klassen.

Pierre Legarth færdiggjorde i 2012 en uddannelse som helikopterpilot på Billund Air Center[10] og flyver i dag egen Eurocopter 120B Jet Turbine[11].

Privat er Pierre Legarth bosat i Kolding og gift med Charlotte Legarth. Parret har to voksne døtre, Camilla og Rikke.

Erhvervsmanden Pierre Legarth ved sin helikopter.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]