Poets of the Fall

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Poets of the Fall

Poets of the Fall er et finsk rockband, der startede i 2003. Bandet består af rocksangeren Marko Saaresto, jazzguitaristen Olli Tukiainen og trancemusikeren Markus "Captain" Kaarlonen. På få år er det lykkedes dem at opnå stor success i hjemlandet med flere hits, der har plaget de finske radioer. Derudover har de en solid fanbasis i udlandet, grundet deres første single, Late Goodbye, der fungerede som titelsang til computerspillet Max Payne II – The Fall Of Max Payne og i 2010 lavede de soundtracket til Xbox 360 titlen Alan Wake.

Bandets første album, Signs of Life blev udgivet den 19. januar 2005 og lå på den finske Top 40 chart i mere end et år og er en af de mest succesfulde, finske albums til dato. Det indeholdt fire nummer 1 hits i radioen, deriblandt singlerne Late Goodbye og Lift. Signs of Life solgte til platin i Finland i april 2006.

En stor success blev ligeledes deres andet album, Carnival of Rust, der ligesom debutalbummet solgte platin i slutningen af 2006.

Poets of the Fall har turneret rundt i Finland og har ligeledes spillet i både Danmark, Sverige, Tyskland, Estland og Rusland.

Bandet er blevet tildelt adskillige priser, blandt andet vandt de i 2006 MTV's musicaward for bedste finske band, og deres musikvideo til hitsinglen Carnival of Rust er blevet kåret til den bedste finske musikvideo.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Videografi[redigér | redigér wikikode]

Late Goodbye (21.05.2005)
Lift (13.08.2005)
Carnival of Rust (30.03.2006)
Locking up the Sun (02.11.2006)

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]