Portal:Cykling/Rytterportræt/Juli 2011

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Cadel Evans
Cadel Evans

Cadel Evans (født 14. februar 1977 i Katherine) er en australsk cykelrytter.

Evans begyndte cykelkarrieren indenfor mountainbikecykling. Han fik blandt andet to VM-medaljer i U23-klassen. Under OL 2000 i Sydney kom han på syvende plads i mountainbike.

I 2001 gik han over til landevejscykling, og cyklede for holdet Saeco. I 2002 gik han til Mapei, og i 2003 og 2004 kørte han for T-Mobile Team (tidligere Team Telekom). Årene på T-Mobile blev i lighed med Paolo Savoldelli, præget af styrt og skader. Fra og med sæsonen 2005 har han kørt for det belgiske hold Silence-Lotto (tidligere Davitamon-Lotto og Predictor-Lotto).

Den første gang han udmærkede sig i store etapeløb var under Giro d'Italia i 2002. Dette år tog han førertrøjen helt mod slutningen af løbet, og havde gode muligheder for at vinde. På den næste bjergetape sprak han imidlertid. Mod slutningen af etapen kom han sig knapt opover, selv om fortvivlede hjælperyttere gjorde alt de kunne for at hjælpe ham. Evans tabte godt over 10 minutter til de andre i toppen af ranglisten og endte til slut på 14. plads sammenlagt.


Læs hele artiklen