Portal:Film/Udvalgt film/juni, 2008

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Reptilicus er titlen på to film, den danske Reptilicus (1961) instrueret af Poul Bang, og den amerikanske Reptilicus (1962) instrueret af Sidney Pink.

De to film er i mange år fejlagtigt blevet opfattet som én film med to forskellige lydspor, men en artikel i det amerikanske tidsskrift Video Watchdog har klargjort, at skønt de er optaget sideløbende (som en dansk-amerikansk co-production), er der tale om to separate film med mange forskelle, lavet af hver sin instruktør. Den danske version er indspillet på dansk, den amerikanske version er indspillet på engelsk, i den danske version kan Reptilicus flyve, i den amerikanske version spyr uhyret grønt slim, og så fremdeles.

Endvidere bliver filmet fejlagtigt kategoriseret som en latterfarce, da Dirch Passer er at finde på rollelisten. Den har desuden været markedsført med titlen Dus med uhyret.

Reptilicus er blevet kaldt for den værste monsterfilm nogensinde, men har alligevel holdt sig populær som en underholdende, ufrivilligt komisk kultklassiker. På godt og ondt er Reptilicus absolut enestående i dansk filmhistorie.