Portal:Historie/Udvalgt artikel/oktober, 2018

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Tvillingtårnene World Trade Center brænder. Flight 11 fløj ind i det nordlige tårn, til venstre, og lidt senere fløj Flight 175 ind i det sydlige tårn, til højre.

American Airlines' flynummer 11 (engelsk:American Airlines Flight 11) var det første fly, der blev kapret under terrorangrebet den 11. september 2001. Flyet skulle oprindeligt fra Boston mod Los Angeles International Airport, men endte med at blive kapret af fem terrorister, som styrtede flyet ind i World Trade Centers nordlige tårn i New York.

Flykapringen begyndte femten minutter efter starten, da kaprerne gik til angreb på mindst tre personer, og overmandede kaptajnen og andenpiloten. Mohamed Atta, som var et kendt medlem af al-Qaeda, var uddannet pilot, og overtog kontrollen med flyet. Flyveledere bemærkede at flyet var i nød, da besætningen standsede med at reagere på deres meddeleser. De indså at flyet var blevet kapret, da Atta fejlagtigt sendte meddelelser til flyvekontrollen i stedet for passagererne. Om bord på flyet, kontaktede kabinepersonalet flyselskabet American Airlines, og gav dem oplysninger om flykaprere og deres angreb på passagererne og besætningen.

    ... læs mere