Portal:Pokémon/Introtekst

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
thump
thump

Pokémon (japansk: ポケットモンスター Pocket Monsters, eller bare ポケモン Pokémon) er et japansk medie-franchise skabt i 1996 af den japanske spiludvikler Satoshi Tajiri efter længere tids udvikling hos spilfirmaet Game Freak.

Pokémon-franchiset bestod i første omgang af videospil udgivet til Nintendo's spillekonsoller, men undervejs udviklede det sig til et verdensomspændende, kulturelt fænomen, som nu indbefatter både videospil, spillekort, en Anime-tegnefilmsserie, manga-bøger, musik og meget andet. Navnet Pokémon er en sammentrækning af ordet "Pocketmonster".

Franchiset ejes af The Pokémon Company, som består af virksomhederne Game Freak, Nintendo, og Creatures, Inc.. Game Freak er virksomheden, der skabte Pokémon-spillene og som til dags dato stadig udvikler spillene i hovedserien. Nintendo er udgiveren af spillene og har til tider hjulpet med udviklingen af spillene. Creatures, Inc. står for udvikling af 3D modeller, Spin-off-spil, grafisk design og har desuden også en hånd med i udviklingen af Pokémon-spillekortene. (Full article...)