Portal:Sport/Månedens artikel/april 2007

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
FC Københavns maskot

FC København (FCK) er de seneste års mest succesrige danske fodboldklub, der i denne måned sidder tungt på førstepladsen i Superligaen og i efteråret 2006 deltog i UEFA Champions League-gruppespillet.

FC København blev grundlagt i 1992 som en fælles overbygning over de to hæderkronede klubber, KB og B 1903. Klubben overtog ved den lejlighed B1903's plads i Superligaen og har befundet sig her lige siden. Det er blevet til fem danske mesterskaber, heraf fire siden 2001, hvor det desuden er blevet til to andenpladser. Dertil kommer, at FC København har vundet begge de to første udgaver af Royal League.

Klubben er børsnoteret under firmaet PARKEN Sport & Entertainment A/S, der også ejer Parken, Danmarks nationalstadion, med en kapacitet på 43.305 tilskuere. Ud over fodbold har FCK også håndbold på eliteplan på programmet med både kvinde- og mandehold i de bedste danske rækker.

Klubbens nuværende træner er norske Ståle Solbakken, og blandt spillerne i truppen finder man danske landsholdsspillere som Michael Gravgaard, Jesper Grønkjær, Michael Silberbauer, Niclas Jensen og Lars Jacobsen samt de svenske landsholdsspillere Tobias Linderoth og Marcus Allbäck.

Blandt tidligere markante spillere på holdet finder man Sibusiso Zuma, Christian Poulsen, Bjarne Goldbæk og Peter Møller.

Læs hele artiklen