Prefab Sprout

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Prefab Sprout
Oprindelse Storbritannien
Genre Pop
Medlemmer Paddy McAloon
Eksterne henvisninger
prefabsprout.net

Prefab Sprout er en engelsk popgruppe dannet i midten af 1970erne af den engelske sanger og sangskriver Paddy McAloon og hans bror Martin i Witton Gilbert, County Durham. Gruppen er i dag i det store og hele lig med Paddy McAloon, som gennem årene har omgivet sig med en skiftende besætning af bandmedlemmer, men nu kører Prefab Sprout som et énmandsprojekt.

Med 80'er-udgivelser som Swoon, Steve McQueen og From Langley Park To Memphis har Prefab Sprout for længst markeret sig som en stilsikker leverandør af elegant, britisk popmusik. I 1990erne blev succesen fulgt op af LP'er som Jordan: The Comeback og Andromeda Heights.

Paddy McAloon begyndte allerede at arbejde på Let's Change The World With Music i 1992 efter udgivelsen af Jordan: The Comeback. Pladeselskabet var imidlertid ikke begejstret for den demo, de hørte, så albummet blev lagt på is og udkom først 17 år senere, i 2009. Seneste album er Crimson/Red, som udkom i 2013.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

MusikgruppeStub
Denne artikel om en engelsk musikgruppe er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.