Spring til indhold

Quarterback

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Quarterbackens placering i amerikansk fodbold.

En quarterback er en position i amerikansk fodbold. Udtrykket er engelsk/amerikansk og består af quart (en kvart) og back (bagved). Det skyldes at spillerpositionen er mellem halfback og forwards.

Det er den vigtigste plads, når det gælder angrebet. Det er nemlig den spiller, der modtager bolden, når spillet sættes i gang. Quarterbacken skal lægge den målgivende eller afgørende aflevering. Han kan også vælge selv at løbe med bolden. Quarterbacken lægger strategien sammen med træneren, men er den spiller på banen, der vælger den løsning, han finder bedst bedst i den givne situation.

Positionen kræver, at spilleren har såvel atletiske evner til at løbe og til at kaste langt og præcist. Samtidig skal han kunne læse spillet, kende sine medspilleres evner og træffe lynhurtige beslutninger.

Gennem hele sæsonen hviler manges øjne på quarterbacken. Så udover overlegne atletiske evner og et sublimt overblik, skal han kunne modstå det enorme pres fra publikum og seere på og udenfor banen. Quarterbacken er den mest profilerede stjerne på holdet.

Kendte spillere[redigér | rediger kildetekst]

Eksempler på quarterbacks i NFL:

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]