Raimonds Gerkens

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Raimonds Gerkens (8. maj 1952 i Skrunda i Lettiske SSR) er en lettisk iværksætter og medejer af virksomhederne Gerkens un Co, Gerkens un partneri og Mēbeļu nams.[1]

Raimonds Gerkens er født ind i en familie bestående af otte børn. Hans skolegang foregik i Skrundas syvårige skole, senere i Rigas Finans og Kreditteknikum. Han arbejdede et år som forsikringsagent, men de næste 20 år som tjener og bartender i flere restauranter og barer i Riga og Jūrmala. I 1988 medvirkede Gerkens ved etableringen af én af de første private kooperativer i det ellers kommunistiske sovjetiske system. Året efter grundlagde han virksomheden Gerkens un Co, der senere udviklede sig til en kæde af 40 butikker i hele Letland.

Gerkens er også kendt som mæcen, hvilket bevirkede at han den 12. april 2001 udnævntes til Kavaler af Trestjerneordenen.[2] I adskillige år finansierede Gerkens tidsskriftet Karogs' romankonkurrence.

Kildehenvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Raimonds Gerkens" (lettisk). Latvijas ļaudis. Oktober 2003. Hentet 7. november 2011. 
  2. ^ "Ar Triju Zvaigžņu ordeni apbalvoto personu reģistrs" (doc) (lettisk). Letlands Præsidentkancelli. Hentet 7. november 2011. 


FirmaStub
Denne biografi om en erhvervsleder er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
LetlandStub
Denne biografiske artikel om en lette, eller en person født i Letland, er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi