Rasmus Elk Olsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Rasmus Elk Olsen
Rasmus Elk Olsen.jpg
Fulde navn Rasmus Elk Olsen
Født Danmark
Nationalitet Dansk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Musiker
Eksterne henvisninger
https://elkolsen.com
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Rasmus Elk Olsen er en sangskriver og producer, som primært har begået sig i Singer/Songwriter og Indie-genren. Han havde sit gennembrud i slutningen af 90’erne, da han var med til at vinde talentshowet Puls Spot, afholdt at ungdomsprogrammet PulsTV-2. Rasmus var med i bandet Naut, som var blandt de første i den danske æter på en bølge af breakbeat og sample-orienteret indie-pop.

Efter bandets danmarkstourné sammen med Tim Christensen i 2004 og en albumudgivelse[1], lagde han i en periode det multiinstrumentale på hylden og fokuserede mere på den traditionelle sangskrivning og fortællingen. Dette førte bl.a. til det roste værk, Whitney Is Dead,[2], denne gang i eget navn. og senere til en Robertnominering for bedste originalsang til dansk film i 2011 (Zentropa-filmen Sandheden om mænd af Nikolaj Arcel).[3]

Ved sin skrive-evne har han følgende hjulpet til med sangskrivningshåndværket på mange udgivelser af forskellige anerkendte kunstnere, og har bl.a. undervist på Rytmisk Musikkonservatorium i sangskrivning.

Rasmus er sammen med Peder og Asger Baden på publishingkontrakt hos Crunchy Tunes ved Crunchy Frog.

Som producer har han i høj grad produceret sine egne udgivelser, og er også at finde som producer bag en del andre udgivelser, senest Madsons EP Rocket For Your Skyline,[4] udgivet på Sony/Columbia.

Trods det ikke så kendte navn, findes Rasmus' musikalse aftryk således i forbindelse med mange forskellige kunstnere og udgivelser, både internationalt og nationalt.

Af internationale sammenhænge, hvor hans sangskrivning og stemme høres, kan nævnes filmen The Wolfpack[5] og Warner Bros.-serien One Tree Hill.

Kunstnere herhjemme som har brugt, eller sunget sange skrevet af Rasmus Elk Olsen, tæller bl.a. Oh Land, Jacob Bellens, Coco O, Claus Hempler, Mikael Simpson, Peder, Asger Baden, Madson, Emma Sehested Høeg og Jonas Struck.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Egne udgivelser[redigér | redigér wikikode]

Medskaber på[redigér | redigér wikikode]

Udvalgte titler, skrevet for andre[redigér | redigér wikikode]

Sange til video-/filmproduktioner[redigér | redigér wikikode]

Musikvideoer[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]