Raudsunda

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Raudsunda
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Namsos og Fosnes
Kommuner (Fylker) Trøndelag
Område Nord-Trøndelag
Type sund
Maks. længde 12 kilometer
Oversigtskort

Raudsunda (også kalt Rødsunda og Raudsundet)[1] er et sund eller en fjord mellem øerne Otterøya i Namsos kommune og Jøa i Fosnes kommune i Trøndelag fylke i Norge. Fjorden er cirka 12 kilometer lang og går fra Folda og ind til Lauvøyfjorden.

Fjorden begynder i nordvest mellem skæret Tårnet i nord og skæret Islendingen i syd. Bygden Finnanger ligger på vestsiden af fjorden og øst for Finnanger ligger øerne Finnangerøya, Sauøyene og Barøya. Nord for Barøya ligger bebyggelsen Faksdal på den modsatte side. Fjorden ender i sydøst mellem Holvikneset i nord og Årnesgalten i syd. Øst for Holvikneset ligger Lyngholmfjorden og længere mod syd Lauvøyfjorden.[2]

Fylkesvej 465 går langs sydvestsiden af fjorden på Otterøya, mens Fylkesvej 483 går på dele af nordøstsiden.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Raudsunda". Faktaark. Kartverket. Hentet 20. februar 2017.
  2. ^ Raudsunda på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi