Reeperbahn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
St. Pauli, Reeperbahn

Reeperbahn også kaldet "Der Kiez" er en 930 meter lang gade, der strækker sig fra Nobistor til Millerntor i Hamborgs forlystelses- og bordelkvarter Sankt Pauli.

Gaden er kendt for sine mange barer, natklubber og diskoteker, Panoptikum, St. Pauli-teatret, Schmidt-teatret og operettehuset. Om sommeren er der en masse udendørsliv på Hans Albers Platz. Parallelt med Reeperbahn forløber Herbertstraße, en bordelgade, hvor mindreårige og kvindelige besøgende ikke har adgang. Der er også mange sidegader med værtshuse.

Reeperbahn var stedet, hvor sømændene festede, når de kom i land i Hamborg. Kvarteret har før i tiden haft et lidt blakket ry med letlevende piger og erotikklubber. I nutiden er det mere et broget natteliv med hyggelige caféer, diskoteker, engelsk pubmiljø, dansesteder med techno, rock og pop, kebabbutikker, asiatiske snackrestauranter, yuppie barer og punk discos.

Model af en historiske rebfabrik

Reeperbahn fik sit navn fra rebslagerne, der skulle bruge en lang bane til fremstillingen af skibstove – på dansk reberbane. Egentlig var Hamburger Reeperbahn ikke den rigtige rebslagergade, men parallelgaden Simon-von-Utrecht-Straße.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:

Koordinater: 53°32′57.89″N 9°57′44.41″Ø / 53.5494139°N 9.9623361°Ø / 53.5494139; 9.9623361