Revsbotn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Revsbotn
Overblik
Land Norge
Kommuner Måsøy og Kvalsund
Kommuner (Fylker) Troms og Finnmark
Type Fjord
Maks. længde 20 km
Maks. dybde 230
Oversigtskort

Revsbotn (nordsamisk Jáhkovuotna) er en fjord der går langs kommunegrænsen mellem Kvalsund og Måsøy kommuner i Troms og Finnmark fylke i Norge. Fjorden har indløb mellem Sauneset i nord og Kråkefjellneset i syd og går 20 kilometer mod sydøst til bygden Kokelv i bunden af fjorden.[1]

De største bebyggelser ligger langs nordøstsiden af fjorden. Slåtten er en bygd inderst i Slåttenbugten på nordøstsiden. Lidt længere inde i fjorden stikker Kvalnesklubben ud i fjorden og forbi den ligger den lille fjordarm Lillefjorden og bebyggelsenn Lillefjord. På sydvestsiden ligger bygderne Bekkarbukt og Revsneshamn yderst i fjorden. Der er vejforbindelse mellem dem, men ikke til resten af kommunen. Fjorden er 230 meter på det dybeste, lige syd for Slåttenbugten.

Fylkesvej 889 går langs den indre del af nordøstsiden af fjorden ud til Slåtten.

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Revsbotn på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi