Riccardo Riccò

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Riccardo Riccò
2007-03-27 Riccardo Riccò nella prima semitappa Riccione-Riccione (Settimana internazionale di Coppi e Bartali).jpg
Personlig information
Fulde navn Riccardo Riccò
Kælenavne Kobraen, stålormen
Født 1. september 1983 (37 år)
Sassuolo Rediger på Wikidata
Land Italien Italien
Højde 173 cm
Holdinformation
Disciplin Landevejscykling
Rolle Rytter
Ryttertype All-rounder
Professionelle hold
År
2006–2008
Hold
Saunier Duval-Scott
Store sejre
Giro d'Italia, 3 etaper
Del af Portal:Cykling
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Riccardo Riccò (født 1. september 1983) er en italiensk professionel cykelrytter. Han cyklede for ProTour-holdet Saunier Duval-Scott fra 2006 til 2008. Hans styrke er i bjergene. I 2008 vandt han to etapesejre i Tour de France og opnåede en samlet andenplads i Giro d'Italia, men blev efterfølgende taget for brug af doping.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

2005-2006[redigér | redigér wikikode]

Efter to fremgangsrige år som amatørcykelrytter forsøgte han først at blive professionel på det italienske hold Ceramica Panaria-Navigare i 2005, men fik ikke tilladelse på grund af for høj hæmatokritværdi. Saunier Duval-Prodirs sportdirektør Mauro Gianetti foreslog at han skulle tilbringe en uge på UCIs laboratorium i Lausanne for at vise at hans hæmatokritværdier naturligt var over 50 procent.[1]

2007[redigér | redigér wikikode]

Riccòs gennembrud kom i Tirreno-Adriatico 2007, hvor han vandt to etaper og pointkonkurrencen. Han fik også en etapesejr og blev nummer to sammenlagt i Settimana internazionale di Coppi e Bartali. I sin første optræden i Ardenne-klassikerne fik han en niendeplads i Amstel Gold Race og sjetteplads i La Flèche Wallonne. Han cyklede Giro d'Italia som hjælperytter for Gilberto Simoni, og vandt den 15. etape til Tre Cime di Lavaredo foran holdkameratten Leonardo Piepoli. Han endte på en sjetteplads sammenlagt. I sæsonafslutningen Lombardiet Rundt blev han nummer to efter at have blevet slået i spurten af Damiano Cunego.

2008[redigér | redigér wikikode]

I 2008 vandt Riccò to etaper i Tour de France, for derefter at blive anklaget for doping d. 17. juli.[2] Han blev testet positiv for det epolignende stof Mircera. Ricco, som senere indrømmede at have ødelagt Giro d´Italia med sin dopingglæde[kilde mangler], havde også dopet sig op til årets udgave af Tour de France, men denne gang snød AFLD og ASO ham. De ventede med at offentliggøre at de kunne spore det nye dopingprodukt Mircera, og på den måde fældede de hele fire ryttere: Riccardo Ricco, Stefan Schumacher, Leonardo Piepoli og Bernhard Kohl. De fangede også Moisés Dueñas og Manuel Beltran, men de havde vist ikke brugt Mircera.[kilde mangler]

2010-2011[redigér | redigér wikikode]

I 2010 vendte han tilbage til sporten, og kørte for kontinentalholdet Ceramica Flamina indtil august, hvorefter han skrev kontrakt med Pro-Teamet Vacansoleil. I februar 2011 blev han indlagt med nyreproblemer, og betroede sig til en læge, at han havde foretaget en blodtransfusion[3] på sig selv.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]