Robert Hall

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Robert K. Hall
21. november 1895 - 1. januar 1962
Født 21. november 1895
Fargo, North Dakota
Død 1. januar 1962 (66 år)
Los Angeles, California
Troskab USA
Værn Nationalgarden, USA
Tjenestetid 1916-1945
Rang oberstløjtnant
Chef for 3. bataljon af 164. infanteriregiment
Militære slag og krige 1. Verdenskrig
2. Verdenskrig
*Slaget om Henderson Field
Udmærkelser Navy Cross, Bronze Star, Purple Heart

Robert K. Hall var en officer i nationalgarden i North Dakota. Han ledede tropper under det strategisk vigtige slag om Guadalcanal og bidrog væsentligt til den amerikanske sejr i Slaget om Henderson Field.

Før 2. Verdenskrig[redigér | redigér wikikode]

I 1930'erne, som kaptajn i nationalgarden, var han kendt for sin seriøse holdning til træning. "Hall's erfaringer i 1. verdenskrig gjorde indtryk på folkene, og det samme gjorde hans seriøse adfærd og fåmælte natur."

Guadalcanal[redigér | redigér wikikode]

Som oberstløjtnant havde han kommandoen over 3. bataljon af 164. infanteri i Slaget om Henderson Field under Slaget om Guadalcanal. Hans regiment, som var en del af hærens Americal Division, var netop ankommet til Guadalcanal som en akut forstærkning og blev den første amerikanske hærenhed, som kom i kamp under 2. Verdenskrig. 

I mørke og regn og i kamp om natten den 24. oktober besluttede han og oberstløjtnant Chesty Puller, som havde kommandoen over 1. bataljon af 7. marineregiment, at placere Hall's mænd blandt de undertallige marinesoldater frem for at tage deres egen del af den 2,3 km lange front.  

Erindring[redigér | redigér wikikode]

Kommandofællesskabet mellem Hall og Puller og deres sammenlagte bataljon studeres stadig på militære skoler. Efter slaget blev 164. infanteriregiment uformelt kaldt "The 164th Marines", og soldaterne i det blev budt velkommen på Marinekorpsets veteranstævner i mange år.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  • The Story of the U.S. Marine Corps, J. Robert Moskin, Paddington Press, 1979
  • The Battle for Guadalcanal, Samuel B. Griffith II, Lippincott, 1963
  • Marines in World War II Commemorative Series, First Offensive, The Marine Campaign for Guadalcanal, Henry L. Shaw, Jr., via Google
  • Citizens as Soldiers: A History of the North Dakota National Guard, Jerry Cooper with Glenn Smith, via Google
  • They Were Ready: The 164th Infantry in the Pacific War, 1942–1945, Terry L. Shoptaugh, 164th Infantry Association, 2010.