Spring til indhold

Robotstøvsuger

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
IRobot Roomba 780.
Electrolux trilobite fra 2006.

En Robotstøvsuger er en støvsuger som har fået et avanceret navigationsapparat der gør at den selv kan navigere rundt i hjemmet og gøre rent. Den kan køre på de fleste typer af gulvbelægning, og indstiller børsterne automatisk efter det. De første kommercielt fremstillede robotstøvsugere kom på markedet i 2001.

Robotstøvsugere er nemme at bruge, fordi de klarer støvsugningen selv [1]. En robotstøvsuger erstatter ikke den traditionelle støvsugning fuldkomment, da robotstøvsugeren ikke kan flytte møbler eller støvsuge andre overflader end gulvet [2][3]. Den vil dog mindske behovet for den traditionelle støvsugning markant.

Især personer med nedsat mobilitet - fx de ældre og handicappede - kan have meget gavn af en robotstøvsuger [4][5]. Ligeledes er robotstøvsugere særlige brugbare i hjem med husdyr som taber hår, da robotstøvsugeren kan klare den daglige støvsugning og dermed holde niveauet af hår og skæl ned i hjemmet. Dette er specielt brugbart for folk med allergi, da husdyrenes hår bliver fjernet på daglig basis [6].

En robotstøvsuger er således en hjælpende hånd til mange, og flere økonomisk trængte kommuner indfører dem for at dække nedskæringer i hjemmehjælpen [5] .

Kilder/referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Wikimedia Commons har medier relateret til: