Ronald McDonald

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Ronald McDonald på en bænk som der ved det fleste mcdonalds.

Ronald McDonald er en maskot som blev skabt i 1963 for at gøre reklame for McDonalds. Afbildet som en venligsindet klovn som bor sammen med en mængde hamburger-relaterete væsner har han været vært god til at sælge selskabets produkter, især Happy Meal sammen med flere andre maskoter som Grimace, Hamburglar, Birdie the Early Bird, og The Fry Kids.

Fast Food Nation[redigér | redigér wikikode]

Ifølge den amerikanske bog Fast Food Nation kender 96% af det amerikanske børn maskotten og kun julenissen kunne flere børn genkende.[1] I Fast Food Nation beskrives der i indledningen en række observationer om McDonald's. Blandt andet at burgerkæden er den største indkøber af oksekød, svinekød og kartofler, og at det er den USAs største distributør af legetøj. Bogen i sig selv er mere en række konstateringer, og ikke et angreb på McDonald's, men specielt observationen med børnene satte gang i en masse diskussioner.

Ronald i verden[redigér | redigér wikikode]

Mange McDonald's-restauranter har statuer af klovnen i menneskelig størrelse, som oftest stående i entréen for at ønske besøgende velkommen eller sidende på en bænk, sådan at et barn kan sidde ved siden af ham eller på hans skød.

Der findes nogle personer, i kostume som optræder som Ronald på sygehuse og lignende. Man har også sponsoreret Ronald McDonald-hus hvor forældre kan overnatte mens deres børn modtager medicinsk behandling på et nærliggende hospital. I tv-reklamerne bor han i et fiktivt land ved navn McDonaldland som dog er udfaset gennem årene.

Original skitse

I nogle lande i Asien hedder han andre navne end Ronald McDonald. I Japan hedder han f.eks. Donald McDonald, fordi japanerne har svært ved at udtale r'et i Ronald. I Kina bliver han kaldt McDonald Suksuk, som betyder noget i retning af Onkel McDonald.[2] Ronald Mcdonald er ved at uddø, i Danmark. Hvis vi bare ser 5-6 år tilbage var det ham der var på reklamerne og på sodavanerne og måske en statue af ham. I dag ser vi ham næsten aldrig mere hvis vi er heldige er der et foto af ham på resturanten eller står ved det lejetøj der er med happy meal.

Referencer[redigér | redigér wikikode]